POD Foluszek 29, 87-305 Zbiczno
  • Ciasta deserowe

Pysznie, Słodko i Naturalnie

SŁODYCZE U SYLWII TO NIE TYLKO CUKIERNIA, TO MIEJSCE, GDZIE MOŻNA POCZUĆ KLIMAT DOMOWEJ KUCHNI.


Aby odkryć magię stojącą za Słodyczami u Sylwii, trzeba je spróbować. Od pierwszego kęsa poczujcie, jak naturalne składniki pobudzają Wasze kubki smakowe i rozbudzają apetyt na więcej. Nie ma nic lepszego niż ciepły kawałek ciasta lub chrupiący wypiek prosto z pieca. Zapoznajcie się z naszą ofertą i pozwólcie sobie na chwilę szaleństwa i zapomnienia.

Proces tworzenia domowych ciast i wypieków jest prosty, ale wymaga czasu i zaangażowania. Najpierw przygotowujemy ciasto, mieszając składniki według sprawdzonych proporcji. Następnie formujemy ciasto i wkładamy je do pieca na odpowiedni czas i temperaturę. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z pieca i dekorujemy je według własnego pomysłu lub życzenia klienta.

Ciasta deserowe

ADWOKAT

Jaja, cukier, cukier waniliowy, mąka typ 450, kakao, proszek do pieczenia, likier Advocat, żelatyna , cukier puder,, śmietana Łaciata tortowa 36%, czekolada biała Wedel

ALKOHOL

AGRESTOWIEC

Mąka tortowa typ 450, jaja, cukier waniliowy, margaryna Kasia 72%, cukier puder , proszek do pieczenia, migdały płatki, kompot z agrestu, budyń śmietankowy , śmietana tortowa 36% Bromilk, fixy do śmietany


ANANASOWIEC



BABKA PIASKOWA

UF Sandmix, olej kujawski, woda, kakao, jaja, czekolada Wedel, śmietana tortowa 36%



BABKA SERNIKOWA



BABKA Z MANDARYNKĄ

Uf SandMix mąka pszenna, skrobia pszenna, laktoza z mleka, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny, odtłuszczone mleko w proszku sól, jaja, olej, mandarynki z soku, mąka pszenna typ 550, margaryna Kasia , woda, , cukier biały, cukier puder nie topliwy


BIAŁA DAMA



BROWNE



CAPUCCINO

Herbatniki kakaowe, śmietana tortowa 36%, czekolada deserowa Wedel, żelatyna , cukier puder , biszkopty typu Sponge Fingers, kawa Cappucino czekoladowa, mleko 3,2 UHT, śnieżka


CHAŁWOWIEC



CIASTO BALLADYNA



CIASTO Z GALARETKĄ



CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKĄ



CYTRYNOWIEC

Mąka tortowa typ 450, jaja, cukier, proszek do pieczenia , masło 82%, budyń w proszku , mleko 3,2 UHT, sok z cytryny, śmietana tortowa 36% Bromilk , ciastka herbatniki Petit Beurre , biała czekolada typu Milka


CZARNY LAS


ALKOHOL

FALE DUNAJU



FERRERO ROSCHER

Jaja, sól, cukier, kakao, orzechy laskowe zmielone, śmietana tortowa 36% Łaciata, nutella, krem volu, żelatyna, czekolada mleczna Wedel, czekoladki Ferrero Rosche do dekoracji


FILADELFIA



GÓRA LODOWA

Jaja, cukier, mąka pszenna typ 450, kakao, proszek do pieczenia, sól, mleko UHT 3,2%, budynie śmietankowe ekstrakt z laski wanili, masło 82% Łaciate, czekolada mlecza Wedel, Czekolada biała, Wedel, biszkopciki okrągłe


JABŁECZNIK CZEKOLADOWY AMERICANO



JABŁECZNIK KRÓLEWSKI



JABŁECZNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE

Maka typ 550, cukier biały, jaja, proszek do pieczenia, śmietana 18% Bromilk, cukier waniliowy, margaryna Kasia ,jabłka prażone w kostce, cynamon mielony, pomada biała Fondant



JABŁECZNIK PAPIESKI



JAMAJKA

Ciasto czekoladowe cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao, proszek do pieczenia, galaretka cytrynowa, banany świeże, sok z cytryny, śmietana 36% Bromilk, serek homogenizowany, żelatyna, mleko UHT 3,2%, czekolada gorzka, cukier puder


JOGURTOWE Z BRZOSKWINIĄ

UF SandMix, jaja, olej, woda, brzoskwinie z puszki kawałki, cukier, margaryna Kasia 72% ( oleje roślinne-palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, barwniki), cukier, mąka tortowa 450 Typ


JOGURTOWE Z JAGODĄ



JOGURTOWE Z JABŁKIEM LUB MAKIEM

UF DandMix, jaja, olej, mak, miód, kwaśna śmietana 18%, cukier waniliowy, mleko UHT 3,2 %, masło 82%, jabłka kostka prażone, woda



JOGURTOWE Z WIŚNIĄ I JABŁKIEM

Mąka SandMix, jaja, olej, jogurt naturalny, wiśnia w żelu, jabłko prażone w kostce, płatki migdałowe, żel Benlap



KATARZYNKA

Ciasto czekoladowe cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao, mleko UHT , jaja, bydyń śmietankowy, drzem porzeczkowy, galaretki porzeczkowe, pierniki toruńskie żelatyna , śmietana 36% Bromilk, serki homogenizowane, polewa czekoladowa dark



KILIMANDŻARO

Jaja, cukier, mąka typ 450 tortowa, kakao, olej Kujawski, proszek do pieczenia, sól, jabłka, cynamon, masło 82 % Łaciate, galaretki pamarańczowe, śmietana kremówka Łaciata 30%, serek mascarpone, cukier puder, gorzka czekolada, Wedel, listek miety do ozdoby


KOPIEC KRETA

Jaja, cukier biały, mąka pszenna typ 550, kakao, olej, śmietana 36% Bromilk, cukier puder, żelatyna , czekolada mleczna Wedel, babany, sok z cytryny


KOSTKA BOUNTY

Jaja, mąka typ 450, cukier, kakao, proszek do pieczenia, mleko UHT Łaciate, wiórki kokosowe, śmietana 36% Bromilk , budyń , czekolada ciemna


KOSTKA BUENO

Mąka pszenna typ 450, kakao, jaja, olej Kujawski, cukier, śmietana 36 % Bromilk, budyń śmietankowy UHT, krem kinder bueno Bianca, Pralina Kinder Bueno, orzechy laskowe, mleko pełne w proszku ,oleje roślinne, migdały, Karmel


KOSTKA DAQUAS



KOSTKA OREO

Jaja, olej Kujawski, woda, ciasto o smaku czekoladowym, czekolada ciemna Mirabella Extra Dark ciasteczka Oreo, Joycream Chocobiscotto, śmietana 36% Bromilk, budyń, żelatyna, czekolada ciemna


KOSTKA ROYAL



KOSTKA WĘGIERSKA

Jaja, cukier, mąka typ 450, mąka ziemiaczana, proszek do pieczenia , kakao, wiśnie drylowane świeże, alkohol ( spirytus 95%), serek mascarpone, jogurt grecki, czekolada mleczna Wedel, czekolada deserowa Wedel, cukier puder, śmietana tortowa 36% Łaciata



ALKOHOL

KRÓWKA



MAKOWIEC



Z DAKTYLAMI I BAKALIAMI

MAKÓWKA

Mąka pszenna typ 550, Mąka UFQuark, drożdże, jaja, cukier biały, sól, mak niebieski, miód pszczeli, masło 82%, śmietana 18%, olejek migdałowy, bułka tarta, cukier waniliowy, bakalie ( orzechy, rodzynki, daktyle), pomada biała Fondant


MALINOWA CHMURKA

Mąka tortowa typ 450, jaja, cukier, masło 82%, śmietana 36% Bromilk, galaretka malinowa , cukier puder , żelatyna , proszek do pieczenia, owoce maliny


MICHAŁEK



MILKY WAY

Ciasto czekoladowe cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao, proszek do pieczenia, batoniki Milky Way, masło 82% Bromilk, cukier biały, cukier waniliowy, mleko w proszku, czekolada mleczna Wedel, śmietana 36% Bromilk


MLECZNA KANAPKA

Olej Kujawski, woda, cukier, kakao, jaja, mąka typ 450 tortowa, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, śmietana Łaciata tortowa 36%, serki waniliowe homogenizowane, cukier puder, galaretka, masło 82%, śmietana 18%, żelatyna


ORZECHOWIEC

Mąka pszenna typ 550, jaja, cukier, Margaryna Kasia, miód, soda oczyszcona, orzechy włoskie, masło 82% Łaciate, cukier puder , mąka ziemiaczana, mleko UHT 3,2 % Łaciate


PIERNIK

Margaryna Kasia, zawartośc tłuszczu 72 %, cukier, jaja, dżem porzeczkowy, cynamon Cykoria przyprawa do piernika, mąka pszenna typ 450, mleko Łaciate UHT, kakao, soda oczyszczona, orzechy, rodzynki, czekolada Mirror Extra Dark


PIJAK


ALKOHOL

PLEŚNIAK



PORZECZKOWIEC

Mąka tortowa typ 450, jaja, cukier waniliowy, margaryna Kasia 72%, cukier puder , proszek do pieczenia, migdały płatki, kompot z czarnej porzeczki, budyń śmietankowy, śmietana tortowa 36% Bromilk, fixy do śmietany


PSZCZÓŁKA

Mąka typ 550, jaja, cukier, skrobia ziemiaczana, proszek do pieczenia, mleko UHT 3,2 Łaciate, brzoskwinie połówki w syropie, budyń śmietankowy, żelatyna, śmietana 36% Bromilk, płatki migdałowe, czekolada ciemna


PYCHOTKA



RAFAELLO

Jaja, mąka pszenna typ 450, cukier, mąka ziemiaczana, proszek do pieczenia, śmietana tortowa 36%% Bromilk, śnieżki, czekolada biała Wedel, wiórki kokosowe, migdały w całości


ROLADA OWOCOWA



SERNIK CYNAMONOWY



SERNIK FIRMOWY

Ser biały Bromilk, jaja, budyń śmietankowy, śmietana 36% Bromilk, cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder nie topliwy


SERNIK KRAKOWSKI Z RODZYNKĄ



SERNIK KRÓLEWSKI

Mąka pszenna 450 typ, cukier puder, kakao, masło 82 %, jaja, ser biały Bromilk, śmietana tortowa 36%, cukier, cukier waniliowy, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia


SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I OWOCAMI



SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Mąka pszenna 450 typ, jaja, margaryna Kasia 72%, cukier puder, proszek do pieczenia, ser biały Bromilk, cukier, budyń śmietankowy, śmietana tortowa 36% Łaciata, cukier waniliowy, brzoskwinie krojone z puszki



SERNIK Z MALINAMI NA SPODZIE CZEKOLADOWYM

Ciasto czekoladowe cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao, proszek do pieczenia, , olej, jaja, ser biały Bromilk, cukier biały, stabil Seromix, malina w żelu, żel Benlap



SŁONECZNA DELICJA



SŁONECZNIKOWIEC

Mąka typ 450, kakao, cukier, jaja, proszek do pieczenia, czekolada gorzka Wedel, masa kajmakowa, słonecznik łuskany , cukier, masło Łaciate 82%, mleko UHT Łaciate, kawa rozpuszczalna Nescafe classic, śmietana 36% Bromilk


SNIKERS



STRUCLA MAKOWA

Mąka pszenna typ 550, Mąka UFQuark, drożdże, jaja, cukier biały, sól, mak niebieski, miód pszczeli, masło 82%, śmietana 18%, olejek migdałowy, bułka tarta, cukier waniliowy, bakalie ( orzechy, rodzynki, daktyle), pomada biała Fondant


STRUCLA SEROWA Z RODZYNKĄ

UF HefeQurk, olej kujawski, drożdże, jaja, cukier, sól, woda, ser biały Bromilk, rodzynki


STRUCLA SEROWO-MAKOWE

UF SandMix, jaja, olej kujawski, woda, mak, miód, kwaśna śmietana 18%, cukier waniliowy, mleko UHT 3,2%, masło 82%, drożdże, cukier, olejek migdałowy, rodzynki, bułka tarta, twaróg biały Bromilk


SZREK



TARTA KARMELOWA Z ORZECHAMI



TARTA SZARLOTKA Z MARCEPANEM



TOFFI

Herbatniki Petitki Beurne, krakersy, kajmak, mleko UHT 3,2% Łaciate, budyń śmietankowy, jaja, mąka pszenna typ 550, mąka ziemiaczana, śmietana 36% Bromilk, cukier puder , czekolada Wedel


Ciasta deserowe

Ciasteczka i Ciasta drożdżowe

Torty okolicznościowe

Zapraszamy