POD Foluszek 29, 87-305 Zbiczno
  • Ciastka

Pysznie, Słodko i Naturalnie

SŁODYCZE U SYLWII TO NIE TYLKO CUKIERNIA, TO MIEJSCE, GDZIE MOŻNA POCZUĆ KLIMAT DOMOWEJ KUCHNI.


Aby odkryć magię stojącą za Słodyczami u Sylwii, trzeba je spróbować. Od pierwszego kęsa poczujcie, jak naturalne składniki pobudzają Wasze kubki smakowe i rozbudzają apetyt na więcej. Nie ma nic lepszego niż ciepły kawałek ciasta lub chrupiący wypiek prosto z pieca. Zapoznajcie się z naszą ofertą i pozwólcie sobie na chwilę szaleństwa i zapomnienia.

Proces tworzenia domowych ciast i wypieków jest prosty, ale wymaga czasu i zaangażowania. Najpierw przygotowujemy ciasto, mieszając składniki według sprawdzonych proporcji. Następnie formujemy ciasto i wkładamy je do pieca na odpowiedni czas i temperaturę. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z pieca i dekorujemy je według własnego pomysłu lub życzenia klienta.

Ciasteczka i ciasta drożdżowe

BABECZKI Z OWOCAMI



BEZIKI CAPPUCINO



BEZIKI 



CIASTKA BROWNE



CIASTKA COOKIES CIEMNE

Mąka czekoladowa, masło 82 % Łaciate, woda, czekolada do zapieku Chocolate Chunks



CIASTKA FIRMOWE Z MALINĄ I KOKOSEM



CIASTKA Z CUKREM

Mąka do ciastek Hefequark, cukier puder, jaja, masło 82% Łaciate, jogurt naturalny Grecki, proszek do pieczenia, cukier biały kryształ


CIASTKA Z MASZYNKI



CIASTKA Z MORELĄ



CIASTKA CZEKOLADOWE TRÓJKĄTY



DROŻDŻÓWKI Z SEREM

Mąka pszenna typ 550, Mąka UFQuark, drożdże, jaja, cukier biały, sól, serofix owoce swieże lub marmolada wieloowocowa, margaryna Kasia, pomada biała Fondant


EKLERY



FAWORKI

Mąka pszenna typ 550, spirytus rektyfikowany, cukier, Margaryna Kasia , woda , Śmietana kwaśna 18% Bromilk, sól, jaja żółtka, cukier puder


GNIAZDKA



GRZEBIENIE PÓŁFRANCUSKIE



JAGODZIANKI


ZE ŚWIERZYCH JAGÓD

KOPERTKI FRANCUSKIE



MUFINKI



OMLETY



PĄCZKI



PĄCZKI Z ADWOKATEM

Mąka pszenna typ 550, UF Back-paste , kwasek cytrynowy, drożdże, sól, jaja, woda, lukier biały, 



PĄCZKI Z BUDYNIEM

Mąka pszenna typ 550, UF Back-paste , kwasek cytrynowy, drożdże, sól, jaja, woda, lukier biały, 



PĄCZKI Z CZEKOLADĄ

Mąka pszenna typ 550, UF Back-paste , kwasek cytrynowy, drożdże, sól, jaja, woda, lukier biały, 



PĄCZKI Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ

Mąka pszenna typ 550, UF Back-paste , kwasek cytrynowy, drożdże, sól, jaja, woda, lukier biały, powidła różane lub wieloowocowe



PĄCZKI Z MARMOLADĄ WIELOOWOCOWĄ

Mąka pszenna typ 550, UF Back-paste , kwasek cytrynowy, drożdże, sól, jaja, woda, lukier biały, powidła różane lub wieloowocowe



PĄCZKI Z PISTACJĄ

Mąka pszenna typ 550, UF Back-paste , kwasek cytrynowy, drożdże, sól, jaja, woda, lukier biały, 



PĄCZKI Z TOFFI

Mąka pszenna typ 550, UF Back-paste , kwasek cytrynowy, drożdże, sól, jaja, woda, lukier biały, 



PĄCZKI SERUSIE



PIANKA CAPUCCINO

Herbatniki kakaowe, śmietana 36% Bromilk, czekolada Wedel, żelatyna ,, cukier puder, biszkopty fingers, kawa, mleko UHT, krem Volu



PTYSIE



ROGALIKI KRUCHE

Mąka pszenna typ 500, Mąka HefeQuark, margaryna Kasia, drożdże, śmietana 18%, cukier, sól, pomada biała, marmolada wieloowocowa



ROGALIKI Z MARMOLADĄ I BUDYNIEM



ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM



RURKI PÓŁFRANCUSKIE ZE ŚMIETANĄ






CIASTA DROŻDŻOWE



Ciasta deserowe

Ciasteczka i Ciasta drożdżowe

Torty okolicznościowe

Zapraszamy